PLEASE CLICK FOR ME !

Assalamualaikum's to all my readers, SILENT readers and also to the HACKERS :: Nursyahida/Scha is here.. If u had any comment, just comment at my entry.. If u want to Follow this blog, i will appreciate that's much.. And If u want to Exchange Link, Just insert your name and LINK here.. I will Follow u back and comment on ur blog.. =).. THANKS VISIT MY BLOG =D

30 March 2011

SEGMEN CIKGU BERTANYA : Best ke Couple?

Salam uolls...=)

mode :: nak join SEGMEN by Cikgu Suraya


ok...Cikgu...i start answers you Q...

Q1 :: Kamu Couple ke tak..?

:: Yap, ::

Q2 :: Detik Perkenalan Kami..?

:: start from my mom, and I, yang mmg da GATAL ! haha...erm, my mom LIKE much than me LIKE him...huhu... ^_^
Time tue, dye minta my phone number , and i bagi la..sebab da LAMA kot x ada BF..buuuuuuu... then, bila balik umah, I ask my mom, my mom siap interviewed dye lagi..arini kenal, esok da jumpe my parents.. I just diam je la..senyum aje.. 

Q3 :: Best ke Couple..?

:: best !! :: 
--- sebab, hari-hari senyum depan phone aja x sudah-sudah ---
--- first-nineth Day, x stop-stop MESEG and CALL ---
--- rindu x sudah-sudah ---
--- mengediX pon x sudah-sudah ---
--- berangan nak kawen pon x sudah-sudah ---
** senang cerita, Bila da BERCINTA, adush ! semua diketepikan ! apa yang penting cuma MY LOVE ** 
^^ni la yang jadi salah & org meluat bila da bercinta^^

Q4 :: Pernah gaduh besar?

:: Xpernah Langsung , gaduh manja & sedang2 aje ::

Q5 :: Harapan pada BF korang?

:: Just be yourself, & be honest on all what u do ::

Lastly, aku nak TAG, 

***she's de only one***

ok..bubye...=)



Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

29 March 2011

CONTEST BLOG TERCUTIE

mode :: Nak join Contest by Cik Anis Maisarah


ok, i  join this Site Contest...
Dye wat contest blog TERCUTIE...and saya di TAG oleh Puteri Nur Aqilah
Oleh kerana saya di TAG....sis join ea Puteri...

bukan sebab aku rasa Blog nie Cute, tapi cute la jugak (haha) , huh, xtaw nak ckp apa..
kalau menang, menang la... kalau x menang...berserah saje lah...=), Just join untuk suka-suka...
and, untuk eratkan lagi perhubungan antara para blogger yang lain dgn Blog aku nie hah....

Cik Anis! I nak tag..


ok la...nie saje... I TAG 3 orang aj....sbb, takut ada yang xdapat masuk....contest u just for 50 orang...da ramai yg join tue...dekat 50 da...=)

*harap dIkecualikan ok*

bubye uolls..

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

24 March 2011

nak balik kampung !

salam uolls...i nak balik kampung da...

bubye,,,,=)
jenguk2 la blog scha sllu ok...=)

!! baru abis jawab Quiz Basic Skills !!



Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

300!

Salam uolls...=)

demam i dah nak ok ! huhu...
sepanjang i demam nie....huhu....rasanya blog aku pon demam jugak agaknya,,,,demam nak capai followers ke 3ratus...
huh ! Tuan Blog excited siut..ntah bila la nak capai nie...hmmm..pada siapa jadi follower aku yg ke 298, 299, 300 !
aku bagi TOPUP la... disebabkan 300..aku bg la 3 ringgit je tiap2 sorang...haha ! *tipu jer, kalau nak ap salahnya, i PEMURAH kot...=P

okla uolls....bubye ~~

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

23 March 2011

SEGMEN :: JOM JOIN BLOGLIST ANNA MARDHIAH

Salam uolls...mood tgh demam nie, still dipaksa oleh Anna Mardhiah untuk join Segmen dye...
***Aku demam la.... suh gerk aku join segmen kau nie...***
untuk bagi SUPPORT, aku join Segmen nie, and Gudluck ea Cik Anna Mardhiah...
Nak join x? Just click HERE ok....!

Lets Start ok !



jantina aku :: Search sendiri !

Pendapat :: erm, aku rasa blog kau ok ! so ok anna... selalu ad orang komen-komen kan? ok la tue...xdelah sesunyi mana.... kekurangan?? da sah-sah la kekurangan kat Bloglist kau tue..haha ! Pasnie, aku nak kau letak aku TOP 5....ok? erm, aku nak pengsan la..ni je pendapat aku untuk blog kau tue..aku rasa ok blog kau..Gudluck on blogger world ok !
=)... Bubye...

Jom ea, adik-adik SPM, join Sis Anna puya Segmen...

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

Thanks !

Salam uolls....baru bangun nie...huhu...baru bangun taw, bukan baru terjaga dari tido !
Beza tue taw x..erm, xdapat nak tido nyenyak...pening kepala, berat sgt kepala nie, huhu...bila ada org picitkan malam tadi , huhuhu...bestnyer..lega cket...*nak taw sape* ..lets i bagitau, roomate i la... Cik Ira Izatti huhu...siap2 letak kain basah kat kepala aku...=), tapi, muka aku buat xtaw aj...aku tutup je mata..padahal aku sedar tue....hehehe....then, tadi, dye kejut aku...suh bgun, makan and makan ubat ikut masa...=)... 
A Big Thanks for You Ira...
Walaupun,aku demam lagi sekarang...kira kurangla jugak demam aku nie....

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

22 March 2011

nak tido!

Salam uolls.... ! aku nak tido.. !

to my beloved :: Khairil Khusairy :: Cinta minta maaf ea, cinta terpaksa tido awal, kepala da berat sangat da nie sayang, maafkan cinta ok.. =) apa2 nnt, cinta email airil ok... i love u so much.. salam sayang dari cinta afriena qaisara khairil khusairy...  night... I Love You So Much..



Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

AKU BENCI ROKOK !

mood on fever : nak join segmen abang ben....

salam uolls...=)...sempat lagi kot...sebelum tengah malam nie..aku siapkan segmen yang aku join dari
Abang Ben // Ben Ashaari

image


Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..

  • My answer is :: sebab aku x suke rokok adalah, effect pada orang yang menghisap rokok, first sekali bila bau badan dyeorang tue...adush! memang aku xbley tahan lah... dasyhat giler bau...aku kalau terbau aj badan dyeorang yang macam bau besi karat tue..memang aku terus bla la...kadang2 dgn selamba mautnya, aku buat-buat nak muntah..perrrghhh...bau tue, mmg xbley bla la,....aku rasa korang pon taw kan...macam mane bau besi karat tue.... lagi satu, sebabnya..aku x suka rokok, sebab rokok nie bley buat kita MATI...taw x..? mati.... bukan yang merokok tue yang mati dulu..kita yang dok hidu bau rokok nie la jugak yang akan mati dulu...(mengikut kajian para saintis ok)... and, setahu akulah, kalau orang yang terlalu over hisap rokok nie, semua barang2 dyeorang pon..adush! bau rokok jugak...pening kepala den...sebab aku benci rokok jugaklah, aku join segmen abang ben nie hah...powerful betul...!
Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !

  • Pesanan aku :: Ehem-ehem, pada kamu-kamu yang merokok ni.. kalau nak merokok sekali pon, jangan la terlalu over..korang taw x, bau mulut korang, macam besi karat! hish... tolonglah berhenti..kalau badan korang dah macam tengkorak lidi...berhentilah menghisap rokok, sebelum rokok tue memberhentikan nyawa anda!! INGAT! Rokok membahaykan kesihatan... & pada yang Bakal merokok plak..tolongla, fikir-fikir dulu sebelum merokok....agak-agak da nak kritikal,hampir2 nak hisap rokok tue....korang buat LIST ke, ESEI ke, Kebaikan & kelebihan Merokok...aku akan kasi korang 100% markah....lulus! dan bley hisap rokok ! ADA FAHAM!!?
Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..

  • urm....pendapat? :: aku bukan nak kutuk or rendahkan diri dyeorang nak kata dyeorang nie, sebagai seorang yang x faham maksud BAHAYA ! ( TIDAK PANDAI ) bagi aku, dyeorang pandai, dan bley bezakan antara baik dan buruk ! Tapi, ntah sebab apa, masyukkkkk sangat dgn rokok.. sampai sanggup mencuri sana, mencuri sini, semata-mata nak beli rokok..adush ! x taw, nak judge dyeorang mcm mane.. 


okla uolls.... nak JOIN bley jugak....
tap, kene cepatlah...SAMPAI TENGAH MALAM NIE JE !


bubye!

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

missed fever ! makin teruk...

salam uolls.....huhu...sedihnya...demam makin teruk...semalaman x dapat tidur dgn nyenyaknya...
huhu..da lama x demam... bila da demam..mcm ni la rasanya...adush!
da byk dosa agaknya...tuelah demam...huhu... semoga digugurkan dan dimaafkan segala dosa kecil yang da dibuat ketika aku demam nie....
s0b s0b s0b s0b.... Ya Allah.... hmmmm.....


huhuhu...muka nie pon mcm xsihat aje...
Haikchum ! Haikchum ! Haikchum ! 

okla...uolls... scha nak siap pegi kuliah..nak gosok2 baju..
bubye!

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

21 March 2011

missed fever !

Salam uolls...see see.... entry bawah tue...i miss him so much...
and now...da s0b s0b s0b... uhhh....
flu da nie... adush! nie mesty sebab rindu nie..hmmm...maklumlah..da seminggu lebih xjumpa....
kalau dulu...xjumpa 3 4 bulan pon xkesah... ni, xjumpe seminggu pon da jadi demam...
eala... bak kata Mr.Khairil's... makin lama kenal, makin sayang... makin lama xjumpa..makin rindu..
adush! nak demam da nie... nasib x amik pakej lengkap..


hai! demam rindu betol la....hmm....bila dpt jumpa ni...? da la jauh......
badan da panas da nie...hingus pon naik meleleyyy..~~!
huit! ~~ dasar.............!
ok la uollss...nak tido...huhuhu...
demam..............................................oh!..........................demammmmmmmmmmmmmmmmmm!


Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

its happen because of love..

Salam uolls...betul x nie? 
apa yang jadi kat bawah nie semua...semuanya, ttg LOVE..

uhhh =,="














uhh ~~ I sure i really miss u damn much than anything...
WHY?

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

17 March 2011

Ada Blogger Main NGANGKUNG !

Salam uolls..........
GLUUP ! Dup Dup ! Dup Dup ! Dup Dup  !
Berderau sekejap Jantung aku nie bila terbaca sebuah blog yang dikreativikan oleh seorang WANITA..dan ISLAM.. semestinya bangsa MELAYU kita ! 


Memang perkara seperti ini tidak diambil serius oleh mana-mana pihak yang harus mengambil 
tindakan terhadap seseorang yang membeli nombor ekor. tetapi, bagi aku... 
terhadap blogger ini.. memang tidak patut, mendedahkan perkara haram itu pada 
kalangan pembaca yang menjenguk ke blog beliau.
 Bagi aku...itu TIDAK PATUT.. dan membawa aku terpikir tentang Peribahasa..
Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga...
Tak nak la, disebabkan entry blogger sorang nie.. abis satu Bloggers Malaysia...
Disaman ! // Dihalang daripada berblog ! // Dan buat nama para blogger rosak !
 Korang mesti xnak kan? 
So
.
.
Pada yang prihatin ingin memghalang // menasihat Blogger ini drpd berNGANGKUNG lagi.. TOLONG KLIK >SINI<
Tolong nasihatkan bl0gger nie...  !
ok uolls. Bubye !

--------JANGAN tak ambil peduli bila anda sedang MEMBACA--------



Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

Twitter Day !

Assalamualaikum semua-semua yang membaca...

hari nie.... aku dari balik class yang sekejap je tue...balik je hostel..terus-terus je on lappy kesayangan..


on lappy...pas2.. terus je bukak blog taw...
heheh... da boring-boring ngan blog....
and da puas blogwalking..tergelak sana...tergelak sini...puas semua da...
si roomate2 aku nie plak suh on twitter...
aku nyer twitter bukan aku layan sangat pon...
layan kejap2 je...huuhuu....
and sekarang...bila da roomates aku nie bz ngan twitter...aku pon join la sekali...
tetapi..layan-layan gitu je lah..ap yang penting...aku mmg betul2 concentrate ngan twitter tadi...
:)..  s0, skrg, aku update bl0g..and biarkan roomates aku Ira & Anna memBUSYkan diri dyeorang dgn Twitter.... 2 2 tengah bergosip ttg Fasha & Nora....

adush! ap2 je la bebudak 2orang nie...

ok la..bubye... nak g TWITTER lagi...


Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine