PLEASE CLICK FOR ME !

Assalamualaikum's to all my readers, SILENT readers and also to the HACKERS :: Nursyahida/Scha is here.. If u had any comment, just comment at my entry.. If u want to Follow this blog, i will appreciate that's much.. And If u want to Exchange Link, Just insert your name and LINK here.. I will Follow u back and comment on ur blog.. =).. THANKS VISIT MY BLOG =D

25 December 2010

Makan Hati Lagi....

salam...
*ini cume luahan hati yang tidak pernah jelas*
da lama aq pendam kan.. mungkin di mata k0rang, 
nampak aq ketawa, senyum aj selalu..
tapi, xad s0rang p0n yang kenal rapat dengan aq,
mungkin hanya kenal, nama, umur, rumah aq, tempat aq belajar..
yang basic-basic aj...but..ad k0rang taw ap sebenarnye ad dlm hati aq ni...?
ad ke..? aq rase mmg x ad langsung kan...same with me la...
aq xtaw, ap yang k0rang pendamkan dalam hati k0rang...
xkesah la, sama ad ap yang k0rang pendam tue...
rahsia k0rang, makan hati k0rang, iri hati k0rang..
or what ever la...hmm...semua orang banyak bende yang
 dye pendamkan dalam hati dyeorang...
maj0riti nye, kesedihan dyeorang, erm xdinafikan...
aq lebih suke pendam ap yang bley buat aq sedih..
dari aq luahkan...bukan aq xpandai nak luahkan...
tapi, aq sendiri taw, kalo p0n aq luahkan..
ad orang dapat nak tolong aq..? orang tolong dgr je ad lah...
 nak tolong BANTU...ad ke...? pakar motivasi p0n kadang2 xbley nak BANTU
mungkin jugak, k0rang ad kan yang suka bercerita masalah k0rang to others, 
tapi, aq xbley nak jadi macam tue...sebab, kal0 aq buat..
macam2 bende pastue, aq fikirkan...kal0 aq fikirkan yang +ve xpe jgak..
nie, sume yang aq fikir,sumenyer -ve...

KEGEMBIRAAN ITU AKAN DATANG SATU HARI NANTI..
ini yang sentiasa aq ingatkan dalan hati dan naluri aq...
ini jugak yang akan aq katakan pada orang yang tengah sedih...
tap, bila difikir-fikirkan balik.. aq xpernah nak rasa kegembiraan yang kekal...
semua kegembiraan yang datang pada aq, 
itu semua hanya sementara aje, xpernah kegembiraan tu datang untuk selama2nya..
Dan, dalam hidup aq.. banyak kegembiraan yang penuh dengan kepura-puraan..
maksudnya, k0rang nampak hubungan aq dengan si polan ni, baik aj..
rapat aj.. tapi..hakikatnya...bila aq cume dengan dye...
hanya aq aj yang taw, bagaimana kegembiraan yang wujud tadi, hanya la sementara..
HANYA AQ SAHAJA YANG BLEY FAHAM KEGEMBIRAAN YANG MACAM NI
KEBAHAGIAAN HANYA DATANG SEMENTARA

HARI & HATI

Hati ini mengikut pada hari...
Jika hari itu gembira, maka hati jugak akan gembira...
Jika hari penuh dengan kegembiraan, 
maka hati jugak penuh dengan kesenangan...
Jika hari penuh dengan kepura-puraan...
maka hati akan sentiasa menderita..
Jika hari hanya tinggal aq dan dye,
maka hati akan senyap membisu memendam rasa....
menanggung  perih...
menanggung  sakit...
menanggung  sedih...
ingin sekali aq menjerit...TAPI,
tiada siapa akan mengerti ap erti jeritan sakit, perih itu....

salam






Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

21 December 2010

Suddenly Obsessed with W0nderful Land of KOREA!!


Salam k0rang... lama da xupdate bell0g kesayangan aq yang satu nie..
aq harap koh0rang semua sihat ea.. kal0 xsihat.... pandai-pandai la take care of urself eak..!
xkan tue p0n aq nak kene cakap kan...

heheh.*j0m gelak ramai-ramai dulu ea...*
sebenarnye...sejak 2 menjak 3 menjak 4 menjak nie..
ada cyter SERUAN PULAU NAMI kan...
alaaaa yang kat Astr0 tue... xkan la x teng0k k0t k0rang nie...
kal0 k0rang x teng0k...aaaaiiiiiiissssseehhhhhhh...memang rugi  la...
*tapi xdelah rugi sangat..huhu..*

angan-angan berangan aj aq nie...k0non nye berhasrat..
nak ke KOREA.... tapi bukan sekarang la...nanti-nanti la...One day nanti..
sekarang macam mane nak pegi..
duit sendiri p0n, untuk belanja kat negara sendiri p0n xcukup..
apa ler lagi kal0 nak berbelanja ke negara orang lain...
lain  la kal0 aq anak raja, ikut suka hati aq aj nak ke mane-mane..
merata dunia nie..
tapi, di sebabkan aq bukan anak raja dan hanya keturunan 'berdarah raja...'
aq kene lah, cari keje dulu....cari duit sendiri.. pas2....
baru bley pegi jalan-jalan merate dunia.....
melihat berbagai-bagai keindahan yang ad di sana..huhu...
waaaaaa......best nyer, best nyer.... 1 2 3 4 5 tahun lagi k0t..
baru sampai sane... nak pegi sekarang bley aj....tapi xmau la guna duit Parents aq..
bukan ap la k0rang...aq nak d0k cari duit sendiri untuk jalan-jalan 
ke merata dunia segala-mala... xbest k0t, kal0 g jalan-jalan guna duit parents...
huhu...Malu la... nak minta dyeorang duit...lagi-lagi kal0 macam aq nie..
nampak je ap2 yang c0mey-c0mey macam budak-budak nak... 
mesti aq nak n nak jugak.... nak jugak.....
TAPI, nak minta ngan parents, mesti la parents aq akan cakap..
"x payah lah, yang tue p0n nak ke.."
huhu.......minta yang bukan2 kan...sape nak bagi..? heheh...
s0, untuk tidak menghampakan diri aq...aq decide sendiri...
beli ap-ap barang sekalip0n...yang aq nak.. 
or kn0wn as KEMAHUAN... kene la pkai duit sendiri..
baru best je hati nie nak berjalan... nak ke hulu ke hilir......

EKH EKH EKH EKH....tertukar t0pic lain plak....
Actually, i suddenly obssesed with de wonderful land of KOREA 
because of there, have a l0t of amazing and wonder wonder wonderful land...
k0rang sendiri mesti terpikat kan... bila teng0k pemandangan kat sane...
best best je...p0kok oren-oren... merah-merah...
w0w....memang indah ciptaan Yang Maha Esa...
sungguh indah dan terlau indah...arrggggggghhhhh!!! 
Bila nak abis study muddy  nie..?
Bila nak keje nie...?
=(, cepat la...nak pegi kOrea, kalo bley, nak dok menetap kat sane..
nak rase gak suasana yang macam mendung-mendung berangin gitu...heheh...
best nyer best nyer....

if ade peluang... Pas kawen, aq decide nak jadi Mak Dara KOrea...agagagaga

Korea, tunggu aq satu hari nanti taw x...!
aq akan jejak kan kaki aq kat sane gak......!

KOREA ! KOREA ! KOREA !

da,its all t0 share..
 bubye uolls..=D








Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

18 December 2010

b0r!nG....

Salam uolls......
hmm.....sebenar nyer, aq da xtaw nak tulis cyter ap kat bell0g selekeh mekeh aq nie...
 asik pix pix and pix aj yang aq masukkan dari start cuti ari tue...sampai la hari nie..
cuti baru seminggu...tapi aq...da rase macam sebulan.... da xtaw nak wat ap....nasib la ad lapt0p..ad handph0ne untuk aq hilangkan b0ring-b0ring d0k kat umah nie....
hmm.....k0n0nnye hari 2. family punye la gatal plan macam2 cuti nie...aq da get ready da....
ingatkan... cuti nie dapat la berser0n0k-ser0n0k.....happy mappy...
tapi......... da cuti...s0rang ke sana, s0rang ke situ...s0rang ke hulu....s0rang ke hilir....
yang aq plak, asik d0k bawah tempurung aj xhabis-habis....
last-last.....xjadi nak g mane-mane....
hmmm..baik aq d0k cari keje lagi bagus.....tapi..kesian sangat....parents aq xkasi keje...
hmmm.....d0k umah aj la..membesarkan b0dy aq nie...
hahahah....
mengem0kkan taw x..aq d0k umah asik keje makan aj....
makan tid0, makan tid0, makan tid0..
ngadap lapt0p sampai 15 jam....
memang giler.... ntah ap yang aq nak buat nie,....aq p0n xtaw la..
hai la nasib....malang betul la... asik kene d0k umah aj...

nie jela peneman aq... hmmmmmmmmmm........
even dye peneman aq...TAPI aq p0n dah naik b0ring ngadap bende alah nie...
aduh aduh..
AKU DILANDA KEBORINGAN..

da la...bubye k0ang!

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

14 December 2010

hANGOut with my dear s!sters and my l0vely mummy yummy...!

Salam saudara saudari sekalian...aq harap, kalian semua sihat sejahtera di samping keluarga tercinta...
hm... sepanjang aq xupdate bell0g aq nie...aq xde buat ap2...just d0k umah diam-diam..
and....g jalan-jalan kejap kat tanjung emas...huhu..*xkan xtaw...* mestila, kat h0met0wn aq uolls..

xde nak tulis ap2 k0t..but just aq penuhkan entry nie dgn gambar2 aj...malas la nak menaip panjang..
xde m0od sangat nak menulis...lagip0n bukan jauh p0n kitaorang berjalan..*b0ring ni*

My Mummy Yummy..
Ibunda Sarah Yaacob
My Dear Eldest Sister
Norhasidah Daud


My sec0nd Sister
Suraiya Hani Daud

My Dear Sister
Norfaizah Daud


hehehe.......p0sing-p0sing.... over je kan uolls aq berp0sing..
Tapi....Tetap chumel kan....kan kan kan..?
Setuju angkat la lapt0p k0rang....ngee~~

Nakal betul akak aq nie, aq nak berp0sing s0rang-sorang pon....dye jealous...asik nak mengacau aje...Da naik malu da aq nak bergambar... orang sekeliling teng0k gelagat kitaorang..yang d0k bergambar tengah-tengah alam...


Actually, ad lagi 2 orang my sister, tapi... ntahlah..dyeorang cakap, dyeorang nak g Melaka jap, nak sh0pping...
huhu...s0, kami berempat ajelah yang ad, and..tetap happy....hehe...mane x nyer, masing-masing keluar....hubby tinggalkan kat umah....hahaha...d0k jaga anak-anak....=) kesian abang-abang ipar aq..kene jaga anak-anak dyeorang...balik umah, aduh aduh...akak-akak aq sume d0k bebel...umah da macam t0ngkang pechah....
Memang mengelikan hati..

Baru ada peluang nak berposing nie....chumel kan....?
=)

Yang nie...paling chumel k0t.....heheheh....

ok guys...
that's oll f0r this time....
bubye uolls...
l0ve uolls s0 much...

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

13 December 2010

b0ring-b0ring di Subuh hari...!

maybe my m0od on de past entry....


Why my latest entry s0 bad..maybe...i felt l0nely...
BUT, n0w, everything is ok.. and...dis entry, just wanna t0 shared my uolls, my dear readers and followers, myself are on softly mo0d n0w... I alright  n0w...=)
I can smile....and think more opened and m0re p0sitively...
My life sh0uld have my own decision...




ok guys...its all f0r dis greatful m0rning...=)
i l0ve u olls my dear readers and my dear followers...
Bubye...


Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

10 December 2010

da ab!s la...

salam uolls...hye..!
*ganas je kan*
xpe lah.....k0rang xkesah p0n kan..kal0 aq ganas-ganas... k0rang xkesah kan...xkesah kan...?
hehehe....berani la k0rang nak kisah...aq tarik telinge k0rang nak x..?
kal0 k0rang xnak..just d0k aj diam-diam depan lapt0p tue..and baca aj entry nie....OK?

AND

ho0o0o0o0o0orayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!
f!nal exam da abes...sy0k nyer h0liday...alhamdulillah...dua minggu aq d0k pk kan exam aje...
tapi sekarang...TIDAK LAGI...aq semakin tenang...dan tenang...terlalu tenang...heheh....
Tahniah t0 olls my classmate, because uolls d0ne our f!nal exam f0r sem 2...
especially, t0 my member yang sebilik ngan aq...
Tunku Ira, Anna Mardhiah, Anne / Nur Hidayah....
h0liday oh h0liday..!!
ap ea nak wat cuti-cuti nie....?
k0rang rase.. ap yang patut aq wat..? 
xkan la ari2 nak d0k ngadap lapt0p je memanjang kan...huhu....
xkan la ari2 nak d0k menaip untuk bell0g je kan...huhu....
hmm......xtaw lagi and xbape nak c0nfirm lagi nak kemana cuti-cuti nie...
even plan, tapi rase nyer mcm malas aje nak pergi...huahuahua..
bukan ape.....aq rase, aq da terbiase d0k kat umah aj sepanjang hari...
s0 that aq rase-rase la....aq nak aje d0k kat umah nie sepanjang hari aq...sepanjang bulan nie...
b0leh x agak-agak k0rang la kan...*heheh*
kal0 nak keje p0n..macam xberbal0i aje....d0k keje cume untuk sebulan....
CUKUP TIDAK BERMAKNA.........BUANG MASA AJ...
lagi p0n k0rang..kal0 aq nak keje sekalip0n..faham-faham lah...kal0 da aq nie anak b0ngsu...
xad hingin nyer parents aq dengan senang hati nyer dyeorang kasi aq keje...
lagi dye suh aq berkepit dengan dyeorang adelah....*s0 sweet right?*
huhu...ntahlah...k0rang intai-intai aje lah nnt bell0g aq nie...
and kal0 uolls ad mase..tgk aq xupdate bell0g...t0l0ng-tol0ng la bersihkan bell0g aq nie ea..
heheh...hujung bulan ad Tips untuk k0rang dari bell0g aq...
tapi, itup0n, melihat pada keikhlasan k0rang la...kal0 k0rang xikhlas aje nak bersihkan bell0g aq nie...
makne nyer...Tips tue x sampai umah la...
hehehe...*ngarut jap ea*

da la k0rang, aq nak berangan jap ea...
nak terbang ke langit biru jap....
nak tgk keindahan Bumi nie...
ngee~~

nanti-nanti, aq update lagi ea k0rang...
daa daa.... bubye uolls...l0ve uolls s0 much..
thanks f0r read....


Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

09 December 2010

t0day..MUAR-MELAKA-MUAR-MELAKA-MUAR...

salam semua...
jap ea nak masuk keje jap...
lupe ea, aq nie kan.....
CLEANER ONLINE...aq nak bersihkan jap bell0g aq nie...
bersepah-sepah da..berhabuk-habuk..
harap-harap k0rang xbersin2 ea...xbatuk2 ea...

j0m masuk tajuk....=(
s0b...s0b...s0b........
t0day.....memang malang untuk aq la..
why..? sebabnyer, aq kene ulang alik dari dr muar ke melaka...
why? sebabnyer, aq tertinggal exam slip..
oh ya..! lupe nak btaw kat k0rang nie...my dear readers..
hari nie, aq ad exam la.....kan ad aq btaw,kat entry aq yang lepas....
lupe ea...lupe ea...lupe ea....?
OR x baca...memang nak kene cepuk k0rang kan ngan aq...
Pegi baca dulu....!!! heh heh..*gelak kejam*
gurau je lah....huuuuuuuuwaaaaaaaaaaaaaa..='(
why why why...? otak aq da macam orang tua da...
P E L U P A la..........
aq lupe taw x... nak amik exam slip aq.. da tibe kat melaka baru la aq ingat..
da tbe kat h0stel plak tue....n0 no n0...
jam da pukul 2, sempat ke..? arrggghhhhhhhh...exam slip..geramnyer...
kenapa aq perlu ad kau...? untuk aq amik exam...? 
kerana kau la exam slip, hari nie, aq jadi penat sangat..
aq k0rbankan untuk masa depan aq taw x....
nasib baik tulang belakang aq still sihat lagi nie...
kal0 la tulang aq da makin senget...
memang aq decide, xkan drive balik ke muar semula...
Sempat atau x sempat untuk masuk dewan exam pukul 2.30 petang...
aq redahkan jugak...balik semula ke muar..
aq drive kereta adalah k0t 130 km/h....
xdelah laju mane kan..tapi laju la gak aq rase....
sebab banyak gak keta yang aq halau peg l0r0ng kiri..
kejam x kejam x kejam x..?
biar lah, aq nak cepat taw x..nyawa aq hujung tanduk aj aq rase time tue..
tapi, demi untuk exam slip and exam aq pukul 2.30 petang tue...
aq pecut la cket..cket je...xbanyak pon..
yuuuuuuuuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!
pecut pecut pecut....
kul 2.25 aq sampai muar...amik exam slip aq...
then, pastue... 2.30 otw balik ke melaka.....
2.55 tibe k0lej kesayangan aq.....
kul 3 plak....akhernyer...aq telah p0n mengadap exam paper aq....
nasib la exam hall tue budak-budak class aq je..
kal0 campur bebudak paper len....
aduh aduh...memang tercari-cari la aq kat mana aq nak duduk...
tapi, bila da sampai, aq buka aj pintu dewan tue....first sekali..
aq da pandang muke pengawas exam tue, yang da masam aje..
dye tengok plak kat jam...no n0 no n0..*jangan la pandang jam tue*
aq selamba je, buat muke tebal...senyum lebar kat pengawas exam tue..
aq nyer sit..hehehe....num 004..depan sekali..kiri kanan belakang aq..lelaki..
malu malu malu malu malu....*ngegeh jek*
bukan main tebal lagi muke aq, tahan malu...
tapi aq xhiraukan pon...terus amik pen....
amik paper exam tue....then, terus isi details aq.....
dah tue...JAWAB LA...dengan penuh ketenangan...
heheheh....*tenang sangat ke* s0alan dye.....hamboi-hamboi....
bukan main cikit... tapi marks nyer...bukan main banyak...
memang perfect..huhuhu....aq rase macam malas aje nak jawab... 
bila da kelam kabut macam tue... tapi, bila aq pandang kiri, pandang kanan...
dyeorang nyer jawapan bukan main panjang lagi...
kalah essay BM...
aqp0n ap lagi.....xbley jadi nie..kene gak buat....
tolak penat lelah sume.. aq pon jawab lah soalan2 tue, satu persatu...
sampai la s0alan ke 8, soalan terakhir sekali....
jam da pun pukul 4... s0, aq apa lagi...ingat dan ingat...
pikir dan terus berpikir..... jawablah sebaik mungkin..dengan penuh tawakal....
*cheeewwaaaaaaahhhhh* 
tapi, ap2 p0n, hari nie...memang cukup malang untuk aq..malang sangat-sangat...
kene ulang alik MUAR-MELAKA-MUAR-MELAKA-MUAR
sungguh memenatkan aq...
es0k, pukul 9 pagi...paper last aq untuk sem nie..
h0pe es0k hari yang menyer0nokkan bagi aq...
x sabar x sabar x sabar....! nak abeskan exam nie...

ok u0lls...
bubye sume...
lurve u olls taw x...!





Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

06 December 2010

Salam Maal Hijrah uolls..

*aq wat short essay english jap ea k0rang*
Maal Hijrah, which is also called Awal Muharam, is an important day for Muslim. 
It falls on the first day of Muharam on every Muslim calendar year, 
which is the first day on Muslim calendar.
The meaning of Maal Hijrah in English is migration. 

On this day, Muslim remember Nabi Muhammad S.A.W migrate from Mecca to Medina on the year 622 A.D. 
Besides, Maal Hijrah also mean changes from bad to good side and can be said as starting point and evaluate inner-self on self achievement.
 Awal means beginning in English and Muharam is the first month of Muslim calendar. 
In another words, this is the first day in Muslim calendar. 
Therefore, this is also the new year for all Muslim.
To signify this occasion, Muslims attend to various religious activities, 
spiritual singing, and religious meeting throughout the country.
This day has become an important religious day for all Muslim
 
 Here, I, Nursyahida Daud...*ceeehhh* would like to wish all my relatives & Muslim Multiplier’s friends a lovely Awal Muharam...

ok la guys...its en0ugh la k..h0pefully taun nie...lebih baik...oh ye, k0rang jangan lupe ea, baca d0a akhir ahun and awal tahun..=) make sure, baca d0a akhir tahun dulu k..

bubye uolls...
lurve uolls s0 much..
thanks for reading dis entry...=)

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

what..? bowling..? no0o0o0...=D

Salam semua...h0pe uolls chat-chat la belaka ea.. 
xade yg demam-batuk-selsema ea...h0pefully xde ea..tapi, kal0 ad tue...
g makan ubat dulu, bef0re d0k ngadap bell0g aq nie k.. 
and, aq d0akan cepat-cepat la sembuh ea.. Hari nie, erm, aq mcm biase aje, 
d0k aj kat umah nie, xreti-reti nak bace buku untuk exam 
Human Brain & Inf0rmation Searching & Retrieval hari khamis and jumaat nie nnt...
huhu, malas la.biase k0t, as a student, mmg malas aje nak baca buku, tapi...
bila x jad student...ad je nk bace buku tue lah, buku nie lah.. kan kan kan...? 
k0rang ad kan rase mcm tue..kal0 ad, it is n0rmal la...

Erm, ad k0t aq kuar kejap, tapi just pegi men bowling selama 4 Jam k0t..
wah wah wah...nie lama giler kan bukan kejap.. mane x nyer, 6 orang, d0k men, 2 lane, 4 frame...
giler x giler..nek kasar jari jemari aq...asik d0k baling b0la b0wling tue...
nie sume keje abang aq la...suke dye je nak men sampai 4frames..
l0ya tekak aq d0k baling b0la b0wling tue...
rase macam nak aje baling dalam mulut abang aq... 
d0k gatal sangat cakap nak men sampai 4frames..
aq nyer score...hehehe, xamik port la... aq men baling baling dan baling... 
yang aq kira..bape kali aq baling b0la b0wling tue sampai masuk "longkang" ...
ad la k0t, lebih 200 kali aq masuk kan b0la b0wling tue dalam l0ngkang..*gelak kejam je*.... 
xde lah k0rang, mane ad sampai 200kali...gil0 ap0..? 
bek xyah men, d0k bazir duet, semata-mata nak men b0wling, 
but just nak masukkan b0la b0wling tue dalam l0ngkang..abes ler der fulus aq...
betol x betol x betol x...? *gelak c0mey* 
aq xde la terr0r sangat nak men b0wling nie, xdelah dapat strike setiap kali aq baling..
huhu, kadang-kadang ada gak, kaki tangan aq nie tersilap langkah, 'terpeleot' = 'terpelecok ler...'... 
tue lah, b0la b0wling tue, m0lek je, dye lalu kat l0ngkang sampai ke hujung...
--suke suki dye lah nak lalu atas lane ke, nak lalu l0ngkang ke..asalkan sampai ke hujung lane--
* comey je aq gelak nie* 
uolls......aq b0ring nie taw x.....
xtaw da aq nak cyter ap kat k0rang yang asik nyeb0k nak ngendap bell0g aq nie....
huuhuu... erm lupe plak aq nak btaw, kat mane aq men bowling tue kan..
heheh, name p0n da separuh melaka, separuh johor kan.....
aq g men kat MIBC, MITC, Melaka....
even kat johor, kat muar nie, ada b0wling centre...
tapi, aq saje-saje nak manje-manje dengan melaka 
aq g men b0wling kat MIBC nie... taw x ap makne nyer nie..? 
xtaw ea..? meh aq btaw k....MIBC tue, sh0rtf0rm of Melaka International Bowling Centre laa...
simple je...k0rang nie sume xtaw kan... then, kal0 uolls-uolls nak g cnie...
g tgk kat GPS masing-masing...tempat nie best..tapi yang buruk nyer...
huuuuuuuuuwaaaaaaaa...nak kene ngumpat ke..? layanan w0rkers pempuan dye la....
hamboi-hamboi...dengan lelaki bukan main senyum lagi, dengan pempuan, aduh aduh...
bukan main masam lagi..cuka pon kalah k0rang taw x...
siap-siap lagi dye nak marah-marah aq cakap perlahan sangat..
aq rase aq da terjerit tadi, tapi disebabkan envir0nment kat ctue, 
memekak-mekak, dengan music yang tersekat-sekat..dye p0n jadi pekak...
*kan da terngumpat, sape suh d0k masam-marah-marah ngan aq..?
 kan da..padan muke kene ngumpat ngan aq..* 
*gelak paling c0mey la k0t*
tapi, mmg best la k0rang..tempat nie, besar je...puas hati la jugak... murah..?
xdelah murah mane p0n uolls...biase-biase je harga dye.. standard tempat b0wling biase..
uppps...kal0 ad yang xpernah nak pegi...biar aq btaw k0rang ea...
k0rang jangan nak takut-takut cube game yang kene bayar nie..xmahal p0n k0rang...
If uolls my dear readers nie...c student... k0rang jangan lupe bawak k0rang nyer..kad pelajar....
haha.. 'kad pelajar' tue..lawak je dengar w0rd nie... 
erm,bukan ape, just nak cakap...aq g men ari tue, use my student card..murah la k0t..RM10...untuk satu orang, sure-sure la satu lane kan.. 3 frames..murah la tue kan..
RM10...tapi..xtermasuk k0rang d0k sewa kasut and xreti-reti nak bawak st0kin mucuk-acam tue..kenelah beli st0kin, sebab wajib kene pakai s0cks, kal0 k0rang xpakai..
memang dapat malu la k0rang nanti, macam aq..
time first-first aq nak men dulu...memang malu sangat sangat la...
aq and my dear friends, mmg malas nak bazirkan duet untuk beli s0cks... 
sebab bagi kitaorang, xpe la, kal0 xpakai s0cks tue.. xad orang nak marah p0n..
BUT
perkara yang amat memalukan aq, pas aje kiteorang siap pakai kasut... nak siap-siap da nak leyak nama..
hahahahahahahaha..j0m gelak dulu...yang da berpengalaman..
taw k0t..kenapa...hahahahaha....
Oh No0o0o0o0o0o...!!!!!!
Monitor Screen tue, xley tekan ape-ape....dengan sekelip mata aje... kat Scores Screen tue...
Terpampang.."ANDA DIWAJIBKAN MEMAKAI STOKIN"
N0o0oo0o0o0....its to0 make us shy...very-very shy t0 other b0wlers... 
hahahaha...ap lagi..dengan kelam kabut la..kiteorang g beli stokin...
yang d0k jaga counter tue plak, tergelak-gelak...lagi la kiteorang malu..
da siap pakai st0kin ap sume...haiii, baru lah, Monitor Screen tue bley di ketak ketuk balik..
kasut b0wling tue ajaib k0rang...dye xterima kal0 k0rang xpakai s0cks...
dye takut lemas dengan bau sumthing yang xmnyenangkan tue...
*gelak paling kejam sekali*
nie lah dye...kenangan yang sedikit megelikan hati..ni lah padah nyer
bila kita memandai-mandai nak buat ikut suke suki hati kita aje....
s0, to uolls yang may be, ada hati nak men, & men untuk 1st time tue...
Jangan lupe bawak s0cks taw x... kal0 xnak bazir duet beli socks kat b0wling centre tue nnt..ok?
ingat pesan aq nie..hahaha....jangan jadi macam aq..memalukan aje...
Tapi sekarang, aq da expert cket k0t..bile k0rang nak ajak aq men b0wling tue..
xde lah aq kekampungan sangat..xde la aq memalukan k0rang nnt...
bley k0t aq dikalahkan oleh k0rang...
mane xnyer, aq expert ap p0n dalam bab-bab..baling b0la b0wling dalan l0ngkang...
aq la Juara, yang da mengumpul mata tertinggi kateg0ri nie...
hehehehehe...=)

Aq nak letak pic, tapi tak0t nnt k0rang naik nyampah aje asik-asik kal0 aq p0st entry, mesty ad pic..
s0, f0r dis entry..malas ler aq nak masuk kan pic..lagi pon, cube k0rang teng0k jam aq p0s entry nie..kul bape..0leh sebab itulah..aq malas nak masuk kan pic...len kali aj ea k0rang..& lagi satu...entry nie...
panjang berjele da nie, naik meluat da kan k0rang nak bace...malas la aq nak masukkan pic yang akan buat k0rang l0ya nnt...=)

da la k0rang, jangan nak gelak lebih-lebih k.....aq capuk k0rang kang...
gelak kal0 s0pan xpe...TAPI...
kal0 k0rang gelak, satu kedai mamak tengah sy0k riuh-miuh bila b0la da masuk g0l...
tibe-tibe senyap dengan serta-merta bila dengar k0rang gelak..., 
bek k0rang g d0k men jauh-jauh sane...sebelum aq lekat plaster kat mulut k0rang, 
xkan bukak sampai k0rang layak dapat award gelak paling s0pan...
nak x aq buat camtue..?? kal0 xnak... bek k0rang jangan nak gelak lebih-lebih..ok..?  
  ngee~~ kejam x kejam x kejam x..?

just wanna to see uolls laugh..and enj0y my entry..=)
daa daa uolls...
bubye ea..l0ve uolls s0 much taw..
Thanks for read...

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

04 December 2010

my ACCIDENT ke..?

Date hari nie..
4 DECEMBER 2010
Day hari nie...
SABTU

k0rang.......huuuuuuuuuuuuwaaaaaaaaaaaa...='(
s0b s0b s0b s0b s0b.... sedih sedih sangat aq nie..
mengigil aj tangan aq nie...terasa macam bersalah p0n ad aq nie..huhu..
mane x nyer, aq berhadapan dengan accident tadi...
kira-kira jam 3 macam tue.. ok, aq sebenarnya otw ke umah 
kawan akak aq, dye nye Wedding ar nie.. bef0re pergi,  aq macam malas aje nak pegi.. 
malas sangat-sangat..nak d0k umah aje diam-diam...
 g0sok baju tadi p0n, macam malas aje..
tapi ap kan daya, my mummy yuummmmmyyyyy suh aq drive, sb dye xc0nfident dengan akak aq...
yang mmg sejak kahwin, jarang nak drive..s0, nak ke xnak pegi,
 terpaksa la jugak dengar cakap my mummy yummy tue......huhu...
on de way ke wedding tue...da  nak sampai da nie, mmg da nak sampai la..
just bagi signal then masuk je kat lorong tue..
ok.....Signal da diberi oleh aq....but...ad plak keta belakang nie..
d0k tunda-tunda aq dekat-dekat...dye geram k0t dengan aq,..
sebab sebelum accident tue, aq h0n dye, mane x nyer aq h0n, dye men kuar ikut suke suki hati dye je,
 nasib la, aq nampak, kal0 x, aq dah terk0rban da time dye nak kuar tue.. 
da hancur da keta aq tue.. tapi, aq h0n, dye terst0p la kan..
maybe dye marah kat aq, tue lah dye d0k tunda aq dekat-dekat  k0n0n nyer nak mem0t0ng keta aq lah tue kan... tapi, keadaan yang dye x EXPECT, 
aq bagi signal kanan and break perlahan-lahan untuk masuk ke l0rong tue.. 
dye yang d0k tunda aq dari belakang, k0non  nyer lah nak ke kiri...macam biase lah kan...

*korang nie, macam xpernah buat plak, bila orang nak masuk l0r0ng tgh-tgh jalan tue...k0rang drive kereta k0rang ke kiri kan...untuk teruskan perjalanan...xtaw lah aq nak explain mcm mane keadaan tue..pandai-pandai la korang faham kan ea..=))

huuuuuuuuuuuuuwaaaaaaaaaaaaaa............memang sedih k0rang taw x....
dye men cross ikut suke suki hati dye je..tapi....dye dengan sendiri nyer, xperasan..
bahawasanya, ada moto kat belakang dye..yang d0k bawa moto tue plak Polis Ronda...
 hah, da tau salah....da langgar orang...
*----k0 nak salahkan aq plak ea, bagi signal lambat----*

NIE PART AQ GERAM SANGAT DA KAT ORANG YANG DOK SALAHKAN AQ TUE

kepala hantuk k0 la....ingat aq b0d0h, even aq pempuan, pandai la k0 nak blame kat aq k0n0n...
banyak dayus punye lelaki... da salah, xnak plak nak ngaku ea, nak amik PIC keta aq ea...ok...its up to u la...aq p0n amik gak gambar pic keta kau, siap amik k0 nyer anak bini punyer pic k0 taw x...road tax pon, ak amik taw x..suke suki aq lah... aq xsalah ok... aq da lame bagi signal ok...k0 aje, hamak sangat dengan jalan raya tue, hamikk kau...da ditimpa pr0blem kan... besar kan pr0blem k0...hai hai hai...lagi satu, k0 nak aq buat repot polis ea..? aq bley aje...tapi yang pelik nyer, kenapa kau yang suruh....? kenapa x polis tadi yang d0k pandang aq tue yang suruh..? kenapa mesti kau..? dan kenapa mesti kau suh aq repot lepas polis tue balik..? hah hah hah..? kenapa..? beng0ng je...

AQ DA KEMBALI NORMAL NIE..

Then, ramai la yang berkerumum kat tempat tue...aq teng0k tadi, polis r0nda tue..sakit jugak k0t, aq dengan biase je rase, xde nak takot semacam, call Ambulance..Bila ambulance datang, polis p0n datang gak sekali.. polis suh orang yang salahkan aq tue, pegi buat Report.. Aq pelik aj, orang tue punye lah bercerita kat polis tue, yang aq bagi Signal lambat then nak ngelak aq, tapi xsempat, xperasan ad moto polis tue kat sebelah...hahaha..*memang la k0 xperasan, tunda aq dekat-dekat, pastu men teru ke kiri aj, xteng0k cermin sis...Polis tue ea kan aje.... Pastu, just cakap aje kat orang yang d0k salahkan aq, "Awak pergi buat Report kat balai sekarang.." aq punyelah menunggu, aq kene wat repot jugak ke...tapi polis tue pandang aj kat aq.. xde plak dye nak suh aq buat repot.. aq p0n say hooray, tapi dalam hati gigil, lagi..mane x nyer, sakit jugak hati aq nie, dengar dye suke suki tuduh aq sembarangan.....gigil nie, rase nak lempang aje mulut lelaki tue dengan bini and entah sape ntah lagi sorang pempuan tue, d0k speaking konon dengan aq....aq bley jugak lah speaking dengan Broken English k0 tue...

"what is ur number ic..?"
hahaha, korang..bukan ke, "what is ur ic number...?"

ok, its d0ne, dye suh aq wat report plak, polis x suruh, dye plak yang memandai nak suh aq wat report polis...kepala hangguk ko la WJB 6622

ok la guys....buruk entry kali nie...aq p0n beci aje nak membace nyer..
s0b s0b...nape la malang jugak nasib aq ari nie..?
dipersalahkan....


da, da...bubye uolls
lurve u s0 much..



Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

03 December 2010

BARU BERusia 7bulan...

hye and hell0...
assalamualaikum to olls my dear readers, and to olls bl0gger...

BEFORE masuk tajuk UTAMA
aq nak cyter cket Final Exam aq k...

hari nie, aq xad keje sangat nak buat....pagi-pagi lagi dah bangun,
d0k ngadap note Human Developent, study cket-cket,
kasi remind balik ap-ap yang da di baca...* baca ke..?*
Pukul 9 da d0k ngadap Paper HD..ntahlah k0rang,
 aq men jawab je lah dengan penuh tawakkal dalam hati nie..
terpikir-pikir aq, terbayang-bayang aq, ap akan jadi kat aq nanti.
.kal0-kal0 aq kene Repeat sem nie...huuuwaaaa...nehiii, nehiii, nehiii.....
aq xnak aq xnak aq xnak Repeat Sem...*muhasabah diri nie guys..*
xtaw la aq sama ad apa yang aq jawab tue OK ke X..
tapi, aq bersyukur pada Allah, sebab aq sedikit yakin dengan apa yang telah aq jawab tue
.. nak kata aq terlalu yakin, itu tidak la, orang kata kal0 TEROVER Confident,
 tak0t-tak0t nnt, kal0 apa yang diyakinkan tue, xmenjadi....
 merana k0t..huhu...xnak lah aq, kal0 da macam tue...
xnak aq OVER CONFIDENT, biar je lah aq just confident stage biase-biase aje..
bet0l x betol x betol x..?
 ngee~~

so, past is de past kot...paper da di anta... tawakkal aje la kan k0rang...
berdoa aj lah aq lepas nie, supaya apa yang di jawab dalam Paper-paper Final Exam aq nie
terserlah 'nur' nyer, bila penanda Unirazak, d0k write paper aq tue..
huhuu.....asal lah aq neves sangat ar nie...even exam da nak abes..
hmm... tak0t tak0t tak0t sangat kal0-kalo kene REPEAT SEM je..

Da, Jom masuk tajuk UTAMA


BARU BERusia 7BULAN


kembali pada tajuk  utama ea semua anak-anak bl0gger sekalian..


ap makne nyer nie..7 bulan..?
sape yang 7bulan...ap kene  mengene 7 bulan....
kenapa x setahun terus aje...? hehehe...
saje la readers, nak suh k0rang d0k men teka-teki
ap lah sebenarnyer yang aq maksudkan dengan 7bulan nie...
erm, kal0 k0rang nak taw ap makne nyer 7 bulan nie pada aq
hah....baca lagi paragraph yang kat bawah nie ea semua....

ok...tat taa daaa...
7 bulan....makne nyer, aq da p0n berada di dalam Persada Blogging nie selama 7 bulan..
but, bef0re i start st0ry m0ry about '7 bulan'...
I need t0 say s0rry first t0 my f0ll0wers at my first bell0g..
i had ign0re my olders bell0g, because of what, let me keep it ok..?...
actually, about '7 bulan' usia bell0g aq nie la guys...
sudah p0n mencapai umurnya yang ke tujuh bulan...
 bukan ap makna sangat la my dear readers entry nie,
 but, just wanna t0 share with uolls...
selama aq berada di Persada Blogging nie..
kadang-kadang aq rase macam meng0ng cket,
ap makne nyer ad bell0g, ad cerita, tapi xade orang pon yang nak baca...?
Rase macam sy0k sendiri je kan,
 rase macam orang gila pon ad kot,
 sebab nyer, d0k cyter kat bell0g, tapi...
huhu, xade p0n orang taw yang kita, orang biasa,
ad bell0g yang diibaratkan nyawa diary harian kita sendiri...
pernah x k0rang, rase semua tue, bila k0rang masih mahu berjinak-jinak dalam Dunia Blogging nie...?
 i thought, k0rang pernah kan, rase semua nie...
pernah kan, pelik cket k0t, kal0-kal0 k0rang x rase semua ap yang aq rase,
 or may be, k0rang advance k0t, bab-bab sh0wing ur bl0g t0 others people..
ngee~~

*agagaga, suke suki aq je kan, nak d0k cter campur-campur by using Br0ken English..*
----nak impr0ve speaking omputeh aq la nie----
----kal0 salah, k0rang t0l0ng la ajarkan, aq nie, meng0ng k0t in english----
8888888 Jujur ke, l0w pr0file nie 8888888

da, sambung balik cter 7 bulan tue ea guys..
baru je k0t, 7 bulan, bukan nak berlagak k,
aq nak share aje, selama aq tujuh bulan, teng0k f0ll0wers da 50 lebih...
huhu, bukan senang semua nie, bukan senang nak jaga bell0g nie...
 bukan senang jugak nak buat orang percaya
and selalu nak nak nak aje intai bell0g n ngadap bell0g kita hari-hari..
nak others taw bell0g kita wujud, x semudah A B C, xsemudah 1 2 3, xsemudah Alif Ba Ta...
 ap-ap jugak yang kita buat dalam Dunia nie, semua nya, xpernah senang... s
emuanya susah, tapi, bagi aq, bagi azam yang da lama aq simpan,
ingin menjadi seorang Blogger yang Terbaik am0ng de best..
aq tetap jugak, gagahkan diri....yakinkan diri nie, bahawasanya,
ad orang yang d0k baca bell0g aq, ad orang yang akan f0ll0w bell0g aq,
 akan ada, akan ada, akan ad malah akan terus bertambah dari hari ke hari.....

*HOT TIPS*
                                                                                      *untuk aq taw sama ada, ada atau x orang yang d0k jengah kat bell0g aq nie, aq gunakan, tue hah...nampak x, kat side bar aq, ada patung kecik m0lek aj kat sinun, senang aje kal0 k0rang nak letak kat bell0g k0rang,aq dengan murah hati berbudi pekerti bagi taw kat korang nie... just pegi kat websites... Dominocounter.com kat sane, k0rang bley aj pilih mane-mane counter yang k0rang nak...ok ok ok... murah plak hati aq ari nie kan nak share mershare bende simple tue..................*

Bell0g aq nie, pernah jugak aq terpikir, inilah kenangan aq di hari tua nanti,
 kadang-kadang, aq terpikir, xperlu buat orang lain hargai bell0g kita,
 xperlu tagih simpati orang lain f0ll0w bell0g kita..tapi, ap yang perlu...
sweet memories in our life... dalam bell0g aq nie,
makin hari, makin bertambah umur aq kan....
everything, what had I done, i had wr0te here, happiness and sadness...
my bell0g are special place t0 me...and my bell0g are special t0 our life, its like my own diary..
i l0ve my bellog... i l0ve u bell0g..thanks because u are here,
and because of u, I have a special sweet memories.
And maybe u will be kn0wn and remember by olls of my f0ll0wers here..

ok la guys..... itu je k0t nak cyter tentang BARU BERusia 7 bulan...
nanti-nanti aq cyter lagi k....
bubye uolls...=)
lurve uolls so much..thank t0 read this entry...




Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

NASI GORENG BELACAN!!!

hye hye hye u0lls...
hari nie...ekh ekh, silap-silap...bukan ari nie..
tapi semalam...ntahlah...nasib malang bt0l k0t.........
tgk kat title tue, siap dengan tanda seru lagi taw x...
NASI GORENG BELACAN...
di masak oleh...
Sidek k0t, tukang masak kat cafe h0stel aq..
Da la India ke Nepal ke... aq xtaw la k0rang...
aq makan nasi tue semalam... but actually....aq bukan makan BELACAN pon, saje nak test,
bila teng0k orang len makan macam sedap aj..tue la aq d0k order...
nak try gak, terliur aje tengok nasi tue, sedap semacam aje rupenye...

TAPI

nasi tue...MASIN sangat-sangat..nak membunuh aq ke ap...? aduh aduh...
aq xtaw la apa hal Chef tue...* Chef ke...?- xbertauliah langsung.. -

Siap lagi assistant dapur lain, cakap "nasi goreng belacan k0 ari nie banyak CILAKA..."
*bukan aq yang cakap k, aq cuma myampaikan aje...*
mulut aq xde nyer nak d0k cakap mcm tue..
aq samapaikan aje...mane la x assistant len cakap mcm tue..
bukan aq s0rang aje yang c0mplain, tapi ad gak student yang len d0k c0mplain..
huhuhu....aq rase, satu nasi g0reng belacan tue,
dye memang d0k masak guna sampai satu paket belacan kot..
huhu...mmg masin sangat-sangat la k0rang..
berpinar-pinar mata kepala aq makan sesuap nasi g0reng belacan tue..
agagaga...da la aq tengah lapar sangat-sangat time tue....
tapi apa lah malang sangat nasib...pas dah c0mplain tue...
dye bagi plak aq, NASI GORENG PAPRIK..
nie lagi satu... nasi nampak macam sedap aq, rase p0n bley tahan gak k0t..
tapi, ntah lah k0rang..aq makan cket-cket aje....malas nak abeskan....
xde selera lagi da nak makan nasi or anything la yang ad kat cafe h0stel aq tue...
nak ke xnak...untuk perut kesayangan aq...
Aq kenelah merajin kan diri aq nie hah.....*pemalas sangat ke?*
jalan kaki ckit....makan kat f0odc0urt GIANT HYPERMARKET...
even jauh cket nak berjalan....tapi puas hati lah jugak....
makan kat sane...banyak p0n banyak...kenyang pon kenyang...
kire nyer, berpuas hati lah jugak kal0 aq d0k makan kat sane...
jauh p0n jauh la....asalkan aq xmakan lagi..
NASI GORENG BELACAN yang terlalu-lalu masin tue...
huuuuuuwaaaaaaaa...=(
x suka x suka...
MASIN....

ok la uolls...
sekian aje k0t entry hari nie....nanti es0k-es0k aq update lagi bell0g aq nie ea...
Dear blog, c u next time ea..
lurve u bell0g, lurve u s0 much..
*kiss cket bley kan..?*
muah, muah, muah...
credit t0 my bell0g taw, bukan untuk k0rang...kal0 untuk k0rang ad nie...
special sangat...
MUAX...MUAX... MUAX..
heheheh....da g intai bell0g orang len plak ea....
bubye k0rang..

lurve u olls s0 much...

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

01 December 2010

human devel0pment...waiting f0r me t0 face u..huuuuuwaaa...='(

Salam to olls readers..
and salam sejahtera... if u r n0n-muslim..
*sorry this entry are in malay*
huhuhuhuhu....k0rang.......*ad ke orang baca...?* 
pape je lah, nak gak....k0rang.........oooo...k0rang....
Paper economy aq da abes jawab, tinggal lagi 3 paper lagi untuk aq tempuhi..huuuuwaaa..
hati rase mcm excited je nak amek paper nie, jumaat nanti..
tapi dalam-dalam excited aq nie.. aq nerv0us lagi la k0rang...
huuuuuuuuuuuuuuuuwaaaaaaaaaaaaaaa...='(
*nanges ngade-ngade mcm baby*
teng0k pic nie hah.......aq amik dari tenet tadi..
apalah makne nyer, aq kene amik subjek yang ad kaitan dengan budak-budak...
bukan ke aq amik pr0gramme F0undati0n in Management...hai hai, nasib badan aje, kene amik subjek yang ad kaitan dengan budak-budak, dengan kematian...huuuwaaa....subjek nie b0ring....
tapi, kadang-kadang..I LIKE la jugak..ngee~~


boring b0ring b0ring..subjek nie b0ring, ngantuk kal0 baca n0te nye......
haaaaaaarrggghhhh....xnak study smudy subjek nie, b0ring la..
tapi ap kan daya..aq terpaksa jugak untuk masa depan aq, untuk punye kehidupan yang lebih cerah..
HD HD HD...tnnggu aq ngadap k0 ea jumaat nie nanti..alahai, xpayah wat susah-susah ea.. wahai si paper human development.....
jangan nak bagi aq buntu dengan kam0o...

BUBYE

da la k0rang...aq nak study dulu....bley x..bley x..?
aq malas nak update entry panjang-panjang..tnuggu aq pas abes exam la ea,time tue, aq da cuti sem, s0, aq bley ngadap lapt0p tanpa buat satu ap keje p0n kat umah..*anak dara pemalas*ngee~~
 baru aq tuliskan panjang-panjang k entry nyer, sampai la k0rang naik juling mata, naik l0ya nanti d0k ngadap bell0g aq nie aje..heheh

da ea, aq g study dulu, k0rang g intai bell0g orang len plak ea...


chumel x chumel x...*sorry kelam* take it by ph0ne la..*
hehehe.....aq dalam class Human Devel0pment tau x time nie, sempat lagi aq berp0sing, lecturer nampak, senyum lebar aje dye..ngeeh ngeeh ngeeh...
dye p0n suke ap orang d0k amik pic dye tgh ngajar, senyum aje dye...tapi sayang, xde pic tue kat aq...da TERDELETE k0t...ekh ekh....s0rry DR. NARENDRA.. xsengaja nak delete...
*gelak kejam paling  c0mey* 
jahat nyer aq kan...xpew, jahat jahat nakal je laaa.....~~
 da da da, bubye k0rang..
l0ve u olls s0 much..
bye bye bye...

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

30 November 2010

Di sebalik template baru...!!

Salam k0rang..and hye hye hye....=)
hah..jangan ada yang cemburu ye t0 oll bl0gger-bl0gger yang tgh nyeb0k baca bell0g aq nie..huhu..
jangan nak pandang lama-lama aq punye aq nye bell0g nie...
*capuk kang*
heheheheh
aq kembali lagi hari nie..dengan penampilan bell0g yang baru and kecik m0lek je nie...
s0b s0b.. sedih je, bell0g nie kechik...
*g0c0k-g0c0k mata*
xnampak lah k0rang tulisan kat Side bar tue, kecik sangat kan,... ntah lah, aq da try nak besarkan f0nt dye, tapi...x maher zain la plak aq nie,ekh..ekh, maher zain plak..X mahir aq nie.. bab-bab pasal template baru nie, aduh-aduh..sian je teng0k k0rang..kene bukak mata besar-besar,  silap-silap ada k0t yang pakai kanta nak baca bell0g kecik aq nie, huuuuhuuu
s0wie sangat t0 olls readers, aq xsengaja la k0rang, terdelete aq nye template lame tue hah..ingatkan nak test-test je, tapi alahai, nasib bell0g nie k0t, kene jadi kecik-molek arinie..tapi, kecik-kecik p0n, c0mey kan..
best je kan k0rang teng0k, senyum je kan muke k0rang terpancar 'nur' nyer..heeeeewaahhh
xad kan rase nak hempas lapt0p k0rang tue..
xde kan xde kan...?
kal0 xad baguslah..selamat lapt0p mahal k0rang tue hah..

TAPIKAN K0RANG
aku nervous nie...
MY EC0N0MIC EXAM..
TOMORROW

alamak, study ntah aplah sangat ari nie aq nie..
es0k da nak exam..
takut-takut...
neves-neves.....
ap aq nak jawab es0k nie..
t0 oll readers...
d0akan kebahagiaan aq time jawab exam es0k taw x..!!
*marah plak*
saje je nak wat tande seru, marah manje je tue....d0akan aq ea k0rang..
huhu... t0 paper ec0n0my and s0ciety  yang akan ngadap aq es0k..
jangan nak kuarkan s0alan-s0alan yang susah-susah k..
kal0 susah, mmg aq nak tiru budak genius yang akan d0k sebelah aq nnt..
*ade ke..? sape...?*
hehehe....xdelah k0t, aq xkan nyer der buat keje meng0ng cam tue..
xde maknenyer aq nak tiru-tiru..
xde nyer bley aq nak c0py-c0py, bile da d0k atas kerusi ngadap meja exam, dalam dewan exam tue..
xboleh der....xbaik untuk masa depan k0rang taw x, d0k tiru-c0py nie..
xberkat hidup nanti...
ceeeehh...macam xpernah buat plak aq  nie, tiru-tiru time dalam exam..
=P
tapi, mmg da dikatakan oleh peribahasa melayu kita nie..
xdapat jawabkan, kene tanye..kal0 x nanti kan sesat jalan....
hahahahaha....
*uupppsss, teegelak besar-besar plak....*
jangan gelak besar-besar la Scha, nnt ilmu yang da di hafal tue.. kuar balik dr kepala minda k0..
*eala-eala, aq gelak nampak gigi je ea..*
hehehe
comey x comey x, aq gelak nampak gigi Jarang aq nie..
=d

da la k0rang...tue aj nak tulis...s0rry xbley lame-lame...nak study balik lagi pasnie..
d0akan yang terbaik untuk aq k, es0k..
ec0n0mi-ec0n0mi...nape cepat sangat nak kene exam..huhu...
xnak masuk dewan exam...xnak masuk, xnak masuk....
*ngade je aq nie kan bell0g*
bialah, taw la, k0rang xley nak manje-manje ngan bell0g k0rang

 da da da...
ngarut plak aq nie..
bubye uolls..



Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

29 November 2010

myNEWS.com

http://nursyahida-thisisme.blogspot.com

hye hye hye...to uolls bl0gger-blogger and all my bel0ved readers..
uolls wat ape tue.....asik d0k bace bell0g aj...
xpenat ke..? ap kata k0rang g jeng0k-jeng0k kat kedai buku...
hah..teng0k tajuk entry p0sting aq nih...
myNEWS.com
k0rang taw x, ap maknenyer tue...?
itu lah kedai buku yang selalu aq d0k jeng0k-jeng0k..**xkan la tue p0n xtaw**
jeng0k-jeng0k je lah , xbeli p0n...saje je k0t, suke suki je nak teng0k buku b0ok kat sanun tue..
tapi, kadang-kadang adalah jugak aq d0k beli magazine..b0ring-b0ring teng0k duet xbape nak luak sangat,
tue la aq beli..
*hujung bulan da nie, aku f0kai, fulus da abes*

TAPI


teng0k la nie...
my ferend nie...Tunku Ira..
nampak tak tue, dye pegang plastic bag myNEWS.com
dalam tue, ad 3 magazines...
sume magazines...hai hai, as a student, need t0 baca-baca buku ilmiah..
tapi kita0rang nie, d0k baca magazines plak..huhu...
*suke hati la*
sesekali je lah k0rang aku macam nie, bukan selalu nyer aq d0k baca magazine, baca buku p0n, jauh sekali la aq nak baca..
ngee~~
 k0rang-k0rang, jangan nak asik d0k ngadap internet je taw, macam aq nie, sebabnyer...kal0 k0rang asik d0k  ngadap internet je, ngadap lapt0p je, nanti mata k0rang naik juling k0rang taw x, nie mata aq nie p0n....da nak naik juling asik d0k ngadap lapt0p je, tapi, kene jugak aq k0rban kan sume tue taw x...
korbankan untuk k0rang gak, asik nyeb0k-nyeb0k aj nak bace bell0g aq yang ntah pape lah nie kan
*l0w pr0file selalu aje c syida nie*..
nasib lah aq x terk0rban sekali time raya k0rban ari tue,
*gelak-gelak sambil g0c0k mata*
ngantuk la k0rang..

baik la k0rang d0k ngadap buku-buku kat myNEWS.com tue, g beli buku-buku kat sane, kal0 xnak p0n beli kat sane, g lah beli kat mane-mane kedai buku yang k0rang rase, bley enj0y kedai buku tue, sesuai dengan hati naluri k0rang, pegi lah, tapi...jangan lah plak k0rang pegi aj, intai-intai aje, tapi beli lah jugak ye, sebuah p0n jadilah..
ceehhhhhwaaaahhhh** aq pupuk semangat membaca nie k0rang**
dengarla nasihat aq nie, baca buku lagi bermakne daripada k0rang asik d0k ngadap lapt0p, ngadap internet aj memanjang hari...
  ok ok ok?
jangan ikut perangai hantu aq nie taw..
g sane, jadi macam kawan aq nie, even magazines, ad hati gak dye nak membaca...

da la k0rang, aq sebenarnye, nak update bell0g meng0ng aq nie, tapi, aq xde idea nak cyte ap sebenarnyer kat k0rang yang asik aj nyeb0k-nyeb0k intai bell0g aq nie..
so, dis entry, aq give to uolls...nasihat-nasihat cket k0rang tue hah, asik 24hours asik nak ngadap lapt0p aj..
ingat-ingat cket k, pesan aq nie..

da da da,
bubye uolls...
aq sayang semuanye...!!

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

28 November 2010

aq nak mengumpat!! bley x bley x...?



hye hye uolls..!!
ap pandang-pandang pic separuh tue..
huh..!! jangan pandang-pandang taw..
saje je nak wat k0rang tertanye2...
nape pic tue separuh..
BECAUSE 
pic tue, bukan aq, pic orang len,kal0 aq, mmg aq full kan letak besar-besar
sampai penuh k0rang nyer skrin laptop tue..
*gelak-gelak comey*
 tapi aq saje mengatalkan jari nie,
d0k ngedit pic tue, letak nama aq..
hehehehe..jangan mara ea, sb setengah aj
sesaje, isi keb0ringan ni, d0k letak pic tue..huhu..
sebagai permulaan entry nie..heheh

da da, j0m cyter len...
j0m ngumpat ngan aq jap..
*gelak sambil g0s0k-g0s0k mata*
ngant0k nih~

kadang-kadang kan aq teng0k bell0g orang, ad la kekadang aq jelezz ...ngee~~
tapi..xpew la kan, jelez aq tue, aq wat kan lah sbgai cabaran..

TAPI

bila aq teng0k bell0g orang, yang selekeh mekeh tue..
uppss!! alamak...da terngumpat plak...
xpelah ea , aq da minx permissi0n tadi kan..kan kan kan??
huhu...~~ aq bukan saje nak ngumpat tapi nak jujur nie..
hehehe...even bell0g aq xsePERFECT mane..
tapi sedap la jgk mata k0rang memandang..
bet0l x bet0l x?? 
~~terperasan plak aq nih, ngee~~
kenyataan kot..cube k0rang Check...!!
k0rang teng0k bell0g nie, xde kan rase nak hempas k0rang nyer lapt0p kan, 
x adekan x adekan...
 kire ok la bell0g aq nie..
**heheh**
ea la k0rang, jujur dari hati aq nih, aq sedey gler-gler 
bile teng0k bell0g orang bersepah hambur..
banyak-banyak bell0g yg aq teng0k..
aq terGELAKkan satu bell0g nie,
nak cakap bell0g dye ok..memang ok..
dari header sampai footer dye...
memang aq slute,
comey...perfect, kalah aq..
tapi, yang buat aq tergelak,
bila aq teng0k kat sidebar dye...
**hahahaha**
terabur la..gambar ad kecik, ad besar, ad senget ke kiri, ad senget ke kanan...
**hahahaha**
memang aq gelak abes-abes k0rang...
s0wie....jahat sangat aq nie kan, gelakkan orang nyer bell0g,
macam la xde orang yang d0k gelak-gelak kan bell0g aq nih kan..
*ccceeeehhhhhh,, l0w pr0file plak aq nie*
da la nak exam..
bley lagi d0k kutuk-kutuk orang...hehe
aq cume nak berlaku jujur aje der..

DER??
sejak bile plak lah aq pandai meggunakan w0rd nih..
heheh, sejak aq dengar orang sekeliling aq la, d0k ber DER-DER ngan aq...
2 la, terikut-ikut plak..
heheh

da lah k0rang, aq xbley nak ngumpat lame-lame..
nanti makin bertimbun d0se aq n k0rang 
jangan nak gelak lebih-lebih k..
saje nak share st0ry m0ry k0s0ng nie kat k0rang..
and to oll bl0ggers yang ad bace bell0g meng0ng aq nie..
hias lah bell0g k0rang, secantik,sehandsome muke k0rang
=)

ngee~~
bubye uolls..
l0ve u olls s0 much..
muah muah muah.

NIGHT uolls....SLEEP TIGHT k..




Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

27 November 2010

meh meh, d0k kaj! karakter aku..ngee~~

OCTOBER
(10 OCTOBER 1992)

*Pendiam tapi suka bercakap*
 Mencintai orang yang mencintai aku --memangla--*
*Pandai tarik perhatian dan pandai memujuk --k0t la--*
*Memiliki kecantikan dalam dan luar* 
((--ramai yg cakap kan nie-- --impression orang utk aq la--))
*Simpati*
*Suka memperlakukan sahabat sebagai orang penting*
*Selalu berusaha mencari sahabat sejati*
*Senang terluka tapi senang plak ‘OK’*
*bad temper, tapi, cepat COOL*
*Ego --paling aq gemari--ngee~~*
*Jarang nak t0l0ng orang, kecuali kal0 k0rang minta*
*Jarang nak peduli dengan pendapat orang lain*
*Cepat mengambil keputusan*
*Peramal PALING hebat*
*Suka berkarya, & menulis serta membaca*
*Tutur bahasa halus, suka mencintai dan menyayangi*
*Romantikkk*
*Mudah cemburu*
*Sangat prihatin*
*Adil dan tidak berat sebelah*
*Boros dan mudah dipengaruhi --heheh--*
*Mudah kehilangan percaya diri*
*terlalu memilih pasangan --untuk masa depan & mata memandang tiap2 hari--*
*sangat-sangat cermat, teliti, dan teratur*

Da, ni je la k0t.....
AKU ANAK OCTOBER..
ekh,ekh...silap-silap
aku anak Pak Daud la..
ngee~~



hah....jgn la CEMBURUUUU...
aq g PRINT pic aq
WAT FRAME..
nie lah...pr0ses nye...teng0k tue...
bz bet0l 0rang nie, d0k PRINT pic aq,
tgk la, PRINTER dye....besar giler...!!
ngee~~
bubye uolls...

Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine

26 November 2010

my f!nal exam...

Assalamualaikum sume...

aq nevers nie, nevers sangat.. my final exam 1 2 3 4 ari je lg, tapi study satu subjek p0n idak, mane x nyer, asik d0k ngadapkan kat bell0g aje, men games aj keje nye...... mane nak study...haha..ekh, ekh....teng0k la aq nie..tengah nevers-nevers p0n bley d0k gelak-gelak lagi kat bell0g nie...hai, scha...scha.... bell0g aje x abes-abes...

OH NO!!

WHY??
BECAUSE nyer...
first-first exam aj da subj ec0n0mics and s0ciety..aduh aduh...ap aq nak jawab nanti...???
k0rang yang berada di luar sane jangan ler ea, d0k ngadap lapt0p aje keje nyer, 
jangan ikut perangai hantu aq nie... 
da dekat final exam p0n bley je lagi d0k gelak-gelak kat depan lapt0p mcm orang gile...*gelak kejam*
kal0 k0rang setuju dengan ap yg telah aq nyatakan nie, angkat keyb0ard...
ekh ekh, keyboard..? 
lupe la plak, zaman IT sekarang da maju, mane ad lagi orang nak pakai c0m **peribadi** yang besar gedabak tue, yang xbley nak bawak ke mane-mane tue...
eala-eala, sume pakai lapt0p kan,  s0 kal0 setuju, g hempas lapt0p k0rang, 
supaya k0rang g study sane....jangan nak asik ngadap lapt0p aje memanjang... 
** terkene batang hidung sendiri nie, bley je buat d0nn0 lag c scha nie.. ** kehkehkeh

BUT 

s0me Great Wish f0r my bel0ved Friend....


t0 uolls yg berada di atas bangunan 5 tingkat, asrama BB....*kat t0ilet p0n jadi k0rang nyer pic kan*
f0r anna, tunku ira, n waniey
i wish a g0od go0d luck 4 uolls on our fiinal exam next week
be ur best and make ur best...
i l0ve l0ve & l0ve uolls s0 much..
study smart hard gurls...

AND

t0 olls my classmates, one malaysia's
FIM(2)... make ur best on our f!nal exam..
l0ve uolls...

AND also

FRESHIE FIM & DPK
 make de best t0o on ur first f!nal exam...
=))

ok la guys....xde yang menarik p0n hari nie,dis last but not least k...
bubye uolls
salam...


Create With Love : Nursyahida Daud : This Blog is My Mine